Droomtuin


De tuin van je dromen, uitgelichtLekker ontspannen luieren of lange zomeravonden met vrienden op je terras: Je tuin kan een heerlijk paradijsje zijn. Met comfortabele tuinmeubelen, een mooie aankleding en een fijn terras tover je je tuin om in een plek waar je meerdere seizoenen van kunt genieten. Maar, wat ook belangrijk is in de tuin en waar veel mensen te laat bij stil staan, is de verlichting van die mooie tuin.

Met een goede tuinverlichting kun je sfeer creëren in je tuin of op je terras en zorg je ervoor dat je op warme zomeravonden lekker lang buiten kunt blijven. We geven je hier voorbeelden van verschillende typen tuinverlichting en vertellen je alles wat je moet weten om de juiste verlichting voor jouw tuin en terras te vinden.

Tuinverlichting: in alle soorten en maten

– De meeste eenvoudige vorm van tuinverlichting zijn uiteraard losse elementen. Je kunt daarbij denken aan fakkels, lantaarns en koetslampen voor in je tuin. Maar daarnaast zijn er ook soorten verlichting bijvoorbeeld die zich overdag opladen met zonlicht en die ’s avonds lichtgeven. Of je nu van een romantische stijl houdt of van strak design: Er zijn altijd geschikte lichtelementen te vinden om je tuin of terras mee op te sieren.
– Als je mooie blikvangers in je tuin hebt, zoals bijvoorbeeld een vijver, een boom, of een mooie schutting, dan wil je daar natuurlijk ook ’s avonds van kunnen genieten. De juiste verlichting is daarbij onmisbaar. Vijververlichting, grondspots en muurverlichting zijn vormen van tuinverlichting waarmee je accenten kunt leggen en sfeer creëert in je tuin.
– Als je een grote tuin of een terras hebt waar de verlichting een belangrijke rol speelt om praktische redenen, dan is het erg belangrijk de juiste verlichting te vinden. Je kunt bijvoorbeeld lichtpaaltjes langs de paden in je tuin aan laten brengen, of kiezen voor een buitenvloer met ingebouwde verlichting. Voor dergelijke vormen van tuinverlichting kun je altijd het beste de hulp van een expert inschakelen voor advies en installatie.

Tuinverlichting: tips

Om de juiste tuinverlichting te vinden, is het belangrijk dat je vooraf een plan hebt. Welke elementen van je tuin of terras wil je er uit laten springen? Breng je graag lange avonden in je tuin door, kook je graag in je tuin in je buitenkeuken, en voor welke van die activiteiten heb je misschien speciale verlichting nodig? Bij een tuin centrum, bij een specialist of op internet kun je informatie vinden over wat de mogelijkheden zijn voor de gewenste verlichting van jouw tuin.
Als je even de tijd neemt om je er in te verdiepen, voorkom je dat je verkeerde keuzes maakt en dat je tuinverlichting uiteindelijk toch net niet is wat je op het oog had of dat je naderhand nog allerlei aanpassingen moet doen.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/