Trend in tuinmeubelen


Trends in tuinmeubelenAls je van je tuin wilt genieten, zijn fijne tuinmeubelen onmisbaar. Lekkere luie stoelen en een tafel waar je gezellig aan kunt eten zijn echte basisbehoeftes wat betreft de tuin maar het assortiment is tegenwoordig een stuk breder. Er zijn leuke, interessante trends op het gebied van tuinmeubelen waar je misschien niet direct aan zou denken maar die de ideale aanvulling voor je tuin kunnen vormen:

– De hangstoelen of hangfauteuils.
Deze tuinmeubelen zijn het ideale plekje om even helemaal weg te dromen in je tuin of eens een goed boek te lezen. De hangende fauteuils zijn in korte tijd enorm populaire tuinmeubelen geworden. Ze zijn er inmiddels in tal van uitvoeringen en al voor een zacht prijsje kun je er eentje bemachtigen.

– De buitenkeuken.
Naast de zit- en ligmeubelen is een nieuw type tuinmeubel sterk in opkomst: de buitenkeuken. Een eenvoudige barbecue is natuurlijk al leuk maar met een buitenkeuken maak je er nét even iets specialers van. Voor de levensgenieters en de hobby koks is een buitenkeuken de ideale aanvulling voor de tuin. En, van verplaatsbare units tot een vaste buitenkeuken: Er is voor iedere tuin wel een geschikte buitenkeuken te vinden.

Tuinmeubelen, onderhoud en tips

Als je eenmaal mooie tuinmeubelen of een buitenkeuken hebt, wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten.
Deze eenvoudige tips helpen je om je tuinmeubelen zo lang mogelijk mooi te houden:

– Hou bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen al rekening met onderhoud. Wil je geen omkijken naar je tuinmeubelen of buitenkeuken hebben? Dan zijn exemplaren van duurzaam kunststof het meest geschikt. Zijn de tuinmeubelen die je op het oog hebt mooi maar kwetsbaar? Laat ze dan’s winters niet buiten in de tuin of zorg er in ieder geval voor dat je ze onder een afdak kwijt kunt.
– Afdekhoezen kunnen je tuinmeubelen of je buitenkeuken beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals zonlicht, regen en vuil. Toch is het niet verstandig je tuinmeubelen en je buitenkeuken altijd zomaar af te dekken wanneer je ze niet gebruikt. Sommige afdekhoezen kunnen er namelijk ook voor zorgen dat vocht niet meer weg kan. En dat vocht kan schimmelvorming aan het materiaal van je tuinmeubelen veroorzaken. Droog je tuinmeubelen dus goed af voordat je ze afdekt en let er op dat ze bij vochtig weer kunnen ademen.
– Zorg ervoor dat je tuinmeubelen klaar zijn voor de winter. Afdekhoezen, zoals we hierboven beschreven, vormen een goede bescherming voor je tuinmeubelen tijdens de koude wintermaanden. Is er lang sprake van vorst? Ben dan extra voorzichtig met tuinmeubelen of een buitenkeuken met stenen of betonnen elementen, zoals een tafelblad of standaard. Dit materiaal is namelijk erg gevoelig voor barsten als gevolg van vorst en kun je dus beter niet de hele winter in de tuin laten staan.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/