Terras aanleggen

De bestrating van een terrastegels of een pad is een nauwkeurige klus. Wanneer je dit nauwkeurig hebt gedaan zorgt dit voor een mooie uitstraling.

Bij het leggen van bestrating is het belangrijk dat je tuin goed opmeet en dat je alles goed in kaart brengt. Wanneer je de tuin goed in kaart hebt gebracht en alle maten hebt, is bij het aanleggen van bestrating belangrijk dat je een goed fundament hebt. Wanneer je fundament niet goed is, dan is het mogelijk datje terras gaat zakken.

Bij het aanleggen van een fundament begin je met een egale ondergrond. Een zandlaag die je kunt vermengen met cement. Het oppervlak druk het aan met een trilplaat. Maak uiteindelijk de zandlaag mooi egaal.

Wanneer je wilt beginnen met het bestraten is het verstandig om met de randen te beginnen. Boordstenen worden hier vaak voor gebruikt. Deze tegels zorgen ervoor dat onder druk tegels gaan schuiven. Deze stenen bevestig je met beton.

Je kunt nu beginnen met het plaatsen van tegels. Zorg ervoor dat je een afstand hebt van 2cm tussen de stenen zodat je nog kunt voegen. Blijf ook controleren of tegels recht liggen met behulp van een waterpas. Een ongelijk terras is gevaarlijk dus voorkom dit.

Wanneer alle tegels liggen en gecontroleerd zijn of ze recht liggen, is de tijd om te gaan voegen. Door een voegmiddel te gebruiken en goed uit te smeren. Nadat het voegmiddel is gedroogd, kun je het overtollige voegmiddel met een spons met water eraf halen.

Wanneer je zelf niet genoeg ervaring hebt met bestraten of jezelf daarin niet vertrouwt, kun je altijd ervoor kiezen om het door iemand te laten doen zodat je een mooi terras hebt.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/