Tuinvijver zelf aanleggen

Bouw een tuinvijver voor uw eigen achtertuin

Het bouwen van de perfecte tuinvijver voor uw achtertuin kan een doe-het-zelf activiteit zijn. Natuurlijk kunt u ook een vijverspecialist inhuren om dit voor je te laten doen. Het is echt niet zo moeilijk, maar doet wat onderzoek en kennis over tuinvijver aanleg is toch wel degelijk nodig om het goed te doen. Je kunt een goed boek lezen over tuinvijver aanleg, of vraag wat vrienden en professionals over het idee van het bouwen van een vijver in uw tuin. Voor nu, hier is een korte discussie over de wijze waarop die vijver die je altijd al wilde in uw tuin te bouwen.

Ontwerp de Tuinvijver

Als u van plan bent om vissen te kweken in de tuinvijver, moet je de diepte overwegen. Je moet ervoor zorgen dat de vijver diep genoeg is voor de vissen. In koudere klimaten, moet de vijver dieper zijn dan de vorst lijn en ervoor te zorgen dat de vissen nog steeds genoeg ruimte hebben om te zwemmen.In principe is de eerste stap voor het bouwen van een vijver, het vinden van een geschikte plek om een gat in uw tuin te graven. De omvang en de diepte van de vijver moet in verhouding staan tot de grootte van uw tuin. U kunt een geprefabriceerde glasvezel tuinvijver bak kopen, of je hebt de keuze om vrij het vorm van uw tuinvijver te maken met Robber vijverfolie. In ieder geval, een Vijverfolie is een must voor tuinvijvers om het water erin te houden.

Tuinvijvers kunnen het beste niet geplaatst worden in de buurt van bomen, schaduwrijke, of lage gebieden. Planten, in het bijzonder lelies, en vissen hebben de warmte van de zon nodig. Vallende bladeren kunnen ook snel ophopen en leiden tot een schoonmaak nachtmerrie. Lage gebieden veroorzaken grote hoeveelheid regenwaterlopen naar de vijver. Met het Regenwater kunnen dan chemische stoffen afkomstig uit pesticiden en meststoffen die schadelijk kunnen zijn voor vijverplanten en vissen mee de vijver inlopen.

Filtratie tuinvijver

Het bouwen van een tuinvijver vereist ook de aandacht om erover na te denken om hoe ga ik het vijverwater filteren tegen het afval in de tuinvijver. Een tip om te onthouden is dat hoe groter het watervolume hoe beter het mogelijk is om het afval van de vissen te filtreren. Houd in de gaten dat je een goed vijverfilter nodig hebt om een bacterie bed op te bouwen en voor het behouden van een goede water kwaliteit. U kunt een goed Vijverfilter kopen bij de echte Vijverspecialist, welke je van de juiste informatie kunnen voorzien.

Afronden van de Tuinvijver

Als u klaar bent met de bouw van uw tuinvijver, wilt u natuurlijk de vissen in de vijver zetten. Doe dit wel rustig aan en zet ze beetje bij beetje in de vijver uit. Dit om te zorgen dat de natuurlijke opbouw van uw biologisch filter goed wordt opgebouwd. Als de bacteriƫn niet in staat zijn om het afval van de vissen en hun voedsel te verwerken, zal er een nitriet vergiftiging in de vijver ontstaan, wat we natuurlijk willen voorkomen.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/