De ideale loungeplek in je tuin

10 januari 2018 admin Tuin

De tuin is toch altijd lastig om goed in te richten. Met name een lekker plekje om te kunnen relaxen dat veel sfeer heeft is lastig te creëren. Hoewel dit altijd een behoorlijke klus is om te creëren, moet je niet te moeilijk denken. Als je een beetje handig bent en wat gevoel hebt voor een leuk interieur kan je al een heel eind komen om een lekker loungeplek te maken. Hier wat handige tips om je op weg te helpen.

Waar moet ik de loungeplek maken?

In principe kun je de loungeplek maken waar je zelf wilt. Hoewel je hier helemaal vrij in bent, is het toch handig om na te denken over weersinvloeden en waar het zonnetje lekker schijnt. Tevens kun je ervoor kiezen om lekker tussen de planten te gaan zitten of om tegen het huis aan te zitten. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Wanneer je een loungeplek maakt tegen het huis aan is het voordeel dat je wat warmte krijgt vanuit het huis. Daarentegen ben je dan minder in de natuur. Maak je de loungeplek midden in de tuin tussen de planten dan zit je wel in de natuur maar is het wel een stuk frisser. De grootte van de tuin is natuurlijk ook erg belangrijk bij het bepalen waar je de loungeplek maakt.

Overkapping of niet?

Tevens kun je ervoor kiezen om een overkapping te maken voor je loungeplek. Dit heeft als grote voordeel dat je droog zit in de regen, maar dat je ook meer warmte vasthoud. Tevens biedt een overkapping veel meer mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om een veranda te maken waarbij je een terrasverwarming kunt installeren en verlichting. Op deze manier kun je ook in de winter lekker buiten zitten onder de warmte van de verwarming.

Welke loungeset moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er legio aan mogelijkheden wat loungesets betreft. Dit betekent dat er dus voor jou meer keuze is. Dit maakt het kiezen van een loungeset niet makkelijker. Belangrijk bij het kiezen van een loungeset is waar je de loungeset neer gaat zetten en of ze lijden onder de weersinvloeden. Is dit het geval dan kun je beter een loungeset kiezen die hier goed tegen bestand is. Tevens is het verstandig om na te denken over het opslaan van bijvoorbeeld loungekussens. Hoewel je deze kussens ook op maat kunt laten maken moet je ze nog wel ergens opbergen wanneer je ze niet gebruikt.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/