De voordelen van kunstgras

7 maart 2018 admin Tuin

Een andere benaming voor kunstgras is nepgras en wint de laatste jaren behoorlijk aan populariteit. Dit komt omdat de huidige kwaliteit kunstgras qua uiterlijk niet meer onder doet van het echte gras en biedt het een legio voordelen. Er zitten aan kunstgras diverse voor- en nadelen, dus als je nog aan het twijfelen bent of je nu echt gras of kunstgras gaat nemen, dan moet je onderstaande voordelen doorlezen. Daarmee zul je waarschijnlijk overtuigt worden door de vele voordelen dat kunstgras biedt.

De voordelen van kunstgras

• Weinig onderhoud
Hoewel de belangrijkste reden om kunstgras te nemen, het weinig onderhoud is, moet je er wel degelijk rekening mee houden dat kunstgras niet volledig onderhoudsvrij is. Houdt rekening met enkele uurtjes werk per kwartaal. Maar wat is dat nu eigenlijk vergeleken met echt gras?

• Altijd mooi
Wil je altijd een mooi fris groen blijvend gazon, dan is kunstgras de enige oplossing. Hiermee ben je eindelijk van die dorre plekken en dood gras af.

• Niet afhankelijk van klimaat en schaduw
Of je een natuurlijk gazon nu in de schaduw hebt liggen of in de zomer in de brandende zon, het zal hierdoor ongetwijfeld schade ondervinden. Dit maakt voor kunstgras niet uit. Je kan het overal laten leggen, zonder dat weersinvloeden je gazon minder mooi maken en blijft in navolging van de bovenstaande voordelen dus altijd fris en groen.

• Geen last van graspollenallergie
Veel mensen hebben in de lente en de zomer last van hooikoorts of allergie voor graspollen. Dit is met kunstgras niet het geval. Je kan altijd, ondanks je allergie, gebruik maken van kunstgras.

• Geen insecten
Aangezien kunstgras niet natuurlijk is, trekt het geen ongedierte en insecten aan, zoals muggen, wespen of mierenhopen in je gazon.

• Geen speciaal type gras
Bij natuurlijk gras moet je afhankelijk van de intensiteit van het gebruik een keuze maken uit siergras, speelgras of sportgras. Bij kunstgras hoeft dit niet. Kunstgras is overal tegen bestand, ook tegen intensief gebruik. Op kunstgras die je legt als siergazon kan je dus ook spelen en sporten, zonder dat dit af doet aan de kwaliteit van het gras.

Met bovenstaande voordelen moet je haast wel overtuigt zijn van de vele voordelen van kunstgras. Wil je jezelf nog verder overtuigen, of eens een keertje echt kunstgras zien en voelen, breng dan eens een bezoekje aan een kunstgras specialist. Zij hebben ongetwijfeld een showtuin met kunstgras, die je mag bekijken.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/