Een zwembad aanleggen in de tuin

11 augustus 2016 admin Tuin

Een eigen zwembad in de achtertuin is de droom van veel mensen. Het is natuurlijk erg leuk in de zomer, maar wat komt er zoal bij kijken en waar kies je eigenlijk voor?

Budget

Afhankelijk van je budget zul je kiezen voor een groot of iets minder groot zwembad. Je kunt het zo luxueus maken als je zelf wilt. Je kunt een bad ingraven of juist opbouwen boven de grond. De prijs voor een zwembad begint vanaf 1000 euro en kan zelfs flink oplopen tot wel 10.000 euro.

Formaat

Naast het formaat moet je ook rekening houden met de toegankelijkheid. Wil je een zwembad voor het hele gezin dan zul je moeten investeren in een trap. Hiermee kan iedereen veilig het zwembad in of uitkomen. Of je nou een klein kind of moeilijk ter been bent, eigenlijk is zo’n trap wel erg handig. Bij de aanleg van een zwembad kan hier al rekening mee gehouden worden.

Temperatuur

Ook moet je nadenken of je het zwemwater wilt voorverwarmen of niet. Vooral in onze zomers is het wellicht aan te bevelen om het wel te doen. Zo kun je zelfs al in het vroege voorjaar en tot laat in het najaar gebruik maken van een zwembad in de achtertuin zonder het koud te krijgen.

Schoonmaken

Als dan eenmaal een zwembad in de tuin hebt staan is het van belang dit badwater gezond te houden. Dat wil zeggen dat je naast geregeld rommel er uit vissen je ook het badwater moet controleren. Deze moet de juiste zuurgraad hebben om bacteriƫn, algen en andere ziekteverwekkers geen kans te geven. De bodem zul je geregeld moeten reinigen en een goede filterpomp installatie kan ook geen kwaad.

Afsluiten

Om te voorkomen dat er afval in het water valt kun je er voor kiezen je zwembad af te sluiten met een doek of misschien wel met een speciale zwembadafdekking. Bladeren en andere tuinafval kan er dan niet zomaar inwaaien waardoor je je heel wat onnodig werk kunt besparen. Houd bij de keuze voor een doek of dak ook rekening met eventuele kleine kinderen. Ook voor hen moet een zwembad in e tuin veilig zijn.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/