Heerlijk tuinieren in uw eigen hobbykas

26 december 2019 admin Tuin

Het einde van de winter (welke winter?) is alweer in zicht en dat betekent dat het hart van de tuinierende medemens sneller begint te kloppen. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de lente waar de temperaturen weer omhoog schieten en de dagen langer worden dus meer licht geven voor de planten. De moestuintjes kunnen weer bewerkt worden. En wat nu als Koning Winter ons land in maart nog even kort en hevig bezoekt?

Hobbykassen de uitkomst

In dat geval is het hebben van een hobbykas in de tuin een uitkomst. Ongeacht wat het weer brengt, kunt u gerust zijn over de staat van uw planten . De temperatuur regelt u zelf en extremere weersomstandigheden als neerslag en wind houdt u lekker buiten. Een ander voordeel van het kweken in de kas is dat het bestrijden van ongedierte u makkelijker afgaat.

Voor u besluit een hobbykas te plaatsen in uw tuin doet u er verstandig aan om op een aantal punten te letten:

  • Zorg ervoor dat de kas op een plaats komt waar de planten veel licht krijgen. Op deze manier kunt u zoveel mogelijk kweken.
  • Veel zon is natuurlijk belangrijk, maar in de zomer kan de zon zeer fel zijn, let daar op met het kiezen van de plaats.
  • Een kas houdt de meeste wind wel tegen, maar het is beter om er toch voor te zorgen dat de kas enigszins beschermd geplaatst wordt.
  • Om uzelf te dwingen om voldoende tijd door te brengen in uw hobbykas is het zaak om de ingang goed bereikbaar te maken. Plaats de kas dus niet ergens ver achter in uw tuin, uit het zicht, maar dichtbij huis. U zult aanzienlijk meer tijd doorbrengen bij uw planten en ze de verzorging bieden die ze nodig hebben.

Als de kas eenmaal staat houdt er dan rekening mee dat u niet zomaar allerlei soorten planten door elkaar kunt gaan plaatsen. Op verschillende websites kunt u hier  informatie over vinden. Zo zorgt u voor een gunstig klimaat en kunt u nog langer genieten van uw planten in uw eigen kas

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/