Mieren bestrijden

19 juni 2018 admin Tuin

De meeste mieren zijn niet kwaadaardig. Ze zorgen er zelfs voor om vlooien en bedwantsen op te eten. Neemt niet weg dat het niet fijn is als je ze over de keukentafel en in de keuken zelf ziet lopen. Gelukkig zijn er veel manieren om er vanaf te komen, zoals het spuiten met water met citroen of pepermuntsmaak. Als deze lichte maatregelen niet werken, moet je misschien de oorlog verklaren door middel van lokdoosjes en chemische insecticiden.

Overweeg om eerst van de minst schadelijke manier te gebruiken voordat je naar de schadelijke benadering gaat. Dit is niet alleen beter voor uw gezondheid, maar het is ook beter voor het milieu. Probeer het mierenspoor te achterhalen. Een rij mieren kan effectief en snel worden aangepakt. Probeer diegenen in op de route te doden en anderen ervan te weerhouden het pad te blijven volgen. Het wordt aanbevolen om te beginnen met het lokaliseren van het beginpunt om meteen een barrière te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met een lijn vaseline of omgedraaide duct tape zodat de mieren stoppen met het gebruik van deze route. Probeer vervolgens een van de volgende methoden om het mierenparcours aan te pakken:

  • Dompel een spons in een emmer met water en zeep. Veeg de spons gewoon over de route om de mieren mee te nemen. Spoel ze af in de afvoer. Spoel en herhaal zo vaak als nodig totdat alle mieren op de route zijn verwijderd. Spray het parcours met allesreiniger of een bleekoplossing. Veeg het af met een natte papieren handdoek.

Het sproeien met mierenspray op het nest kan effectief zijn, maar je wilt er zeker van zijn dat ze allemaal geraakt worden, anders kan het doden van een deel van de kolonie bepaalde soorten aanmoedigen om nieuwe kolonies te stichten, wat contraproductief voor is.

Ga voor de verkenners onder de mieren. Kolonies sturen regelmatig alleenstaande mieren om te controleren op voedselbronnen. Als je een individuele mier over je salontafel ziet lopen, laat hem dan niet levend terug naar het nest komen. Het vertelt de kolonie waar je bijvoorbeeld appelsap hebt gemorst. Als de verkenner terug naar het nest is gekomen zal deze zijn vriendjes volgende keer mee terugbrengen. Ze volgen een geurspoor.

 

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/