Mooie tuinafscheidingen en tuinhuisjes

28 juni 2017 admin Tuin

Het is weer de tijd van het jaar voor de mooie kortingen op tuinartikelen. Bent u ook op zoek naar  kwalitatief goede goedkope tuin-erafscheidingen, schuttingen of tuinhuisjes? Zoek dan snel op internet naar de vele sites die aanbiedingen op het huidige assortiment aanbieden. Op deze sites kunt u vele interessante tuinartikelen vinden tegen zeer schappelijke prijzen en van goede kwaliteit.

Betonschuttingen

De meeste tuinafscheidingen bestaan uit hout en zijn dan ook een natuurproduct. Toch is het tegenwoordig mode om betonschuttingen in de tuin te plaatsen en dus hebben de meeste webshops ervoor gekozen om ook deze schuttingen aan te bieden.

Betonschuttingen zijn niet meer saai, zoals vroeger. Tegenwoordig zijn ze te verkrijgen met vele leuke motieven. Veel mensen kiezen voor een stenenmotief, maar het is ook mogelijk om een betonschutting aan te schaffen met een houtmotief. Voor personen die liever toch een houtenschutting willen hebben, is er nu ook een oplossing. Namelijk het aanschaffen van een gedeeltelijke betonschutting. De onderste helft bestaande uit beton en de bovenste helft van hout. Op deze manier profiteert de eigenaar toch mee met de grootste voordelen die een betonschutting met zich meebrengt.

Het plaatsen van betonschuttingen brengt vele voordelen met zich mee. Een voor de hand liggend voordeel is dat het niet gaat rotten, zoals houtenschuttingen. Verder is de gebruiksduur stukken langer dan die van een houtenschutting, dit komt omdat een betonschutting minder snel verslijt. In de aanschaf is een betonschutting vaak duurder dan een houtenschutting, maar als je kijkt naar de gebruiksduur is het stukken goedkoper dan een houtenschutting. Kortom, het is zeker een aanrader om een betonschutting aan te schaffen in plaats van een houtenschutting.

Tuinhuisjes

Ook tuinhuisjes bestaan niet altijd uit natuurproducten, zo zijn er ook tuinhuisjes die gemaakt zijn van kunststof. Een groot voordeel van kunststof tegenover hout is dat het een stuk langer mee gaat.   Een ander groot voordeel is dat een kunststoffen tuinhuisje stukken makkelijker te onderhouden is, je hoeft namelijk niet om de zoveel jaar een behandeling tegen houtrot uit te voeren.

Kunststoffen tuinhuisjes zijn stukken goedkoper, omdat de materialen waaruit zo’n huisje is opgebouwd ook stukken goedkoper zijn dan bij een houten tuinhuisje.
De meeste webshops bieden ook houten tuinhuisjes aan, omdat de vraag hiernaar blijft bestaan. Het hout dat voor deze huisjes is gebruikt is voornamelijk Scandinavisch vurenhout. Dit hout is geïmpregneerd, waardoor het prima bestand is tegen het Nederlandse klimaat en nog enkele jaren langer mee gaat dan onbehandeld hout.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/