Sierlijke tuin aanleggen

29 augustus 2019 admin Tuin

Een tuin bestaat uit een aantal basis elementen zoals een bestrating, planten en een hekwerk. Deze elementen zijn nou eenmaal nodig. Dit betekent niet dat je tuin er saai uit hoeft te zien. Zo kun je op de juiste manieren een sierlijke tuin maken, door bijvoorbeeld een sierhekwerk of een sierbestrating.

Sierhekwerk

Een hekwerk is natuurlijk erg belangrijk voor je tuin. Het is een afscheiding van je tuin en de omgeving en het zorgt voor privacy. Helaas ziet een hekwerk er al snel saai en bedroevend uit. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een houten schutting zonder details. Je kunt dit makkelijk verhelpen door een sierhekwerk te plaatsen. Bij een sierhekwerk horen veel details. Een sierhekwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit lange spijlen die samengevoegd zijn met wat details, en vaak zie je dat er twee bovenliggers zijn en dat er tussen deze bovenligger ook heel wat mooie kunstwerken zitten. Op een sierhekwerk zitten vaak veel accessoires. Je kunt zo ook je eigen stijl bepalen. Het is wel belangrijk dat het hekwerk kwaliteit heeft, zoals bij bedrijven als Govers Sierhekwerken. Deze zijn gespecialiseerd in sierhekwerken.

Klassiek

Je kunt ook de klassieke stijl kiezen voor je hekwerk. Hiermee wordt deels gerefereerd naar de klassieke oudheid, die wordt verwerkt in dit type hekwerk. Dit is een combinatie van harde vormen en sierlijke vormen. Zo hebben ze een metalen punt, maar deze metalen punt kan er al heel sierlijk uit zien, en in de rest van het hekwerk kunnen ook nog heel veel details verwerkt zit. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers en het ziet er ook nog eens mooi uit. Ook in de kleuren van het hekwerk kun je natuurlijk variëren. Of je kunt combineren. Zo zie je vaak gouden punten, en de rest van het hekwerk is dan bijvoorbeeld zwart.

Sierbestrating

Naast hekwerken, kun je ook een sierlijke tuin creëren door sierbestrating. Ook hierin zitten natuurlijk veel details verwerkt. De focus ligt hierbij op het verbanden leggen tussen de verschillende tegels en stenen die je kiest. Zo kun je soms al zien aan de tegels wat de functie is van dat gedeelte van de tuin en waar je dus bent in de tuin. Ook in sierbestrating kun je heel erg veel variëren en je kunt dus weer je eigen stijl creëren.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/