Tips voor een buitengevoel in huis

14 augustus 2017 admin Tuin

Heerlijk, een warme zomer! Nu het de temperatuur het toe laat, zit je dagen aan een stuk in je rustgevende tuin. Dit zal helaas allemaal anders zijn als de bladeren van de bomen beginnen te vallen en de winterjas weer uit de kast moet worden getrokken. Lekker in de tuin zitten met de ochtendkrant zal dan niet meer zo aangenaam zijn. Toch is het fijn om in een natuurlijke, omgeving te leven. Omdat het erg eenvoudig is om het buitengevoel naar binnen te halen, hebben wij de volgende tips voor je:

  • Een serre of tuinkamer in huis

Niets is fijner, dan in de winter de koude dagen te spenderen in een warme, behaaglijke serre. Tijdens je favoriete boek kijk je naar de wegtrekkende vogels en de koude windvlagen die door de boven waaien. Doordat een serre of tuinkamer bestaat uit grote ramen, heb je het gevoel van buiten terwijl je lekker warm binnen zit. Heb je geen serre, geen ruimte voor een aanbouw of moet je nog even nadenken over deze investering? Dan is het creëren van een knusse zithoek bij het raam een oplossing. Zet in de ruimte ook wat planten neer en voilà, je eigen tuinhoekje is gemaakt!

  • Groen moet je doen!
    Doe tuin inspiratie op en ga aan de slag met een groen likje verf op de muur! Vind je dit niet bij je woning passen? Geen probleem, ook het aanschaffen van natuurlijke producten kan zorgen voor een groene sfeer in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote plant, houten krukje of een donzig dierenkleed?
  • Muziek geeft rust

Zorg met natuurgeluiden voor een buitengevoel. Het klinkt misschien raar, maar het is heerlijk om tijdens het lezen van de krant te luistere naar tjilpende vogeltjes, het waaien van de wind of het gemekker van lammetjes. Doe je ogen dicht en je bent één met de natuur.

  • Kook met natuurlijke ingrediënten
    Heb je vandaag voldoende tijd om uitgebreid te koken? Ga dan eens bij de lokale groenteboer op zoek naar heerlijke groene groenten. Ga in de weer met ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen en maak zo een verrukkelijk en gezond avondmaaltje.

 

 

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/