Winterafdekking voor je tuin

20 januari 2022 admin Tuin

Het wordt alweer kouder en de winter staat voor de deur. Tijd om je tuin klaar te maken voor de winter en je spullen op te bergen of af te dekken. Je zult namelijk niet alles in de tuin hoeven op te bergen maar ze afdekken is wel het minste wat je kunt doen.

Tuinmeubelen afdekken

Een mooi complete tuinset opbergen in de schuur neemt veel ruimte in die er in de meeste schuren ook niet eens is. Het resulteert in het tuinmeubilair buiten laten staan met een afdekzeil er overheen. Zo bespaar je de moeite van tuinmeubelen verplaatsen en je hebt je tuinset goed beschermd tegen het winterse weer.

Zwembad afdekken

Voor de mensen die een permanente of bovengrondse opzetzwembad hebben is opbergen natuurlijk geen optie. Maar afdekken is weldegelijk mogelijk. Afhankelijk van de omvang van het zwembad, en of je die nog gaat gebruiken tijdens de winter, zijn er diverse manieren om deze af te dekken.

Afdekzeil zwembad

Een zwembad afdekzeil is beschikbaar voor elk type zwembad, vorm en afmeting. Hiermee is elke zwembad gegarandeerd beschermd tegen de winter. Maar voordat je het zwembad afdekt moet die nog wel winterklaar maken door het waterpeil te verlagen, het water behandelen met algicide en de pomp winterklaar maken.

Daarna is afdekken het laatste middel om het zwembad tegen de weersomstandigheden van de winter te beschermen. Hiermee plaats je een afdekzeil over het zwembad heen en bevestig je de randen van het zeil om de afzetting van het zwembad heen.

Zwembad koepel

Een andere manier om je zwembad af te dekken is met een openschuifbare koepel. Dit is het type afdekking waarmee je alsnog je zwembad in gebruik kan nemen terwijl het zwembad zelf goed beschermd blijft. Hiervoor gebruik je of een lichte kunststof openklapbare koepel of een kunststof skelet die je over het zwembad heen zet en openschuift bij het betreden van het zwembad.

Motor afdekken

Niet iedereen heeft een garage of overdekte carport om de motor in onder te bergen voor de winter. Sinds je er nu eenmaal geen gebruik meer van maakt tijdens het winterseizoen moet je hem toch beschermen tegen de weersomstandigheden die de winter met zich meebrengt.

Een motorhoes is hierbij de ideale oplossing. Dit is handig omdat je de motor wordt afgedekt zodat die niet vuil wordt maar vooral interessant is om te gebruiken omdat het regen tegenhoudt en beschermt tegen bevriezing en ijzel.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/