Zelf een vijver aanleggen!

29 juni 2019 admin Tuin

Wat is er leuker en spontaner dan een vijver aanleggen, een idee wat spontaan ontstaat, wordt meestal ook spontaan een werkelijkheid. Maar al snel komen de eerste vragen naar boven en hebben we niet stilgestaan bij een vijver aanleggen stap voor stap. Vroeger konden we gewoon een gat maken, folie erin water erin, een klein pompje wat waterplanten en gaan met die banaan. Maar helaas zijn we zelf steeds kritischer aan het kijken en willen we zelf meer en meer. Het mag wel simpel zijn, maar de eisen worden ook steeds hoger die we zelf stellen.

Vijver aanleggen stap voor stap 1

Voordat we een kuil gaan graven willen we eerst weten wat voor een type vijver we gaan maken. Belangrijk hierbij is wel dat te weten wat de bedoeling van deze vijver is en welke beleving we hierbij zelf hebben. Als we dit doel goed uitgewerkt hebben kunnen we door naar de volgende stap.

Vijver aanleggen stap voor stap 2:

Als we een vijver aanleggen stap voor stap, zullen we niet snel de onderdelen vergeten die we nodig hebben. Nadat het idee is uitgewerkt kunnen we dus gaan graven, een onderdeel wat het meest besproken onderwerp van de hele vijver zal blijven en waar we dan ook nog lang over zullen na praten bij een tuinfeest of een borrel op het terras. Of lekker bij het vijver liggen op een grasmat.

Vijver aanleggen stap voor stap 3

Nu we het vijver aanleggen stap voor stap beginnen te begrijpen is het tijd voor de techniek die we nodig hebben om de vijver helder te houden en op welke manier we dat gaan doen. Hiervoor kunnen we het beste contact opnemen met een vijverspecialist nadat we zelf al wat voor onderzoek hebben gedaan op het internet. We weten dan tenminste een beetje waar de vijverspecialist over praat en weten misschien ook wat we zelf zeker niet of juist wel willen.

Vijver aanleggen stap voor stap 4

Op het moment dat we weten welke filtersysteem we gaan gebruiken, weten we ook of we eerst leidingen moesten leggen of niet. Als we deze stappen al hebben gedaan, kunnen we beginnen met het leggen van de folie. Hiervoor kunnen we diverse soorten folie gebruiken, waarbij de keuze meestal uitgaat naar epdm rubber vijverfolie. Andere opties zijn natuurlijk pvc vijverfolie, vloeibare vijverfolie, PE dunne folie welke we kunnen lassen of een polyester bak maken.

Vijver aanleggen stap voor stap 5

Nu het vijver aanleggen stap voor stap begint te lijken op een echte vijver, gaan we een randafwerking doen, wat op vele manieren kan geschieden. Een natuurlijke uitstraling met maaskeien en grind, overloop van tuin geleidelijk in de vijver, strakke randafwerking etc.

Vijver aanleggen stap voor stap 6

U ziet een vijver aanleggen stap voor stap heeft meer stappen dan waar we bij stil staan, want wat te denken aan de waterplanten die we in de vijver gaan planten? Welke planten kunnen we het beste gebruiken, en mogen we wel alle planten op de zelfde wijze planten en op de zelfde plek. Zijn er planten die wel in de stroming mogen staan en zijn er planten die zeer zeker niet in de stroming kunnen staan. Dit zijn veel eigenschappen waar de vijverspecialist wel het antwoord op weet, althans behoort te weten.

Finish Vijver aanleggen stap voor stap;

Stap 7 is en tevens het einde van het vijver aanleggen stap voor stap; het vullen van de vijver met kraanwater, de pomp aansluiten, water voor behandelen met mearl en eventueel een bacterieboost, en het uitzetten van de vissen. Doe dit beetje bij beetje met tussen poses van minimaal 4 weken in de beginfase.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/