Meer genieten van uw Tuin

24 augustus 2016 admin Uncategorized

De meeste mensen vinden rust in de natuur, genieten van planten en bloemen en zijn graag buiten. Zeker als het mooi weer is en een aangename temperatuur, is het heerlijk vertoeven buiten. We gaan lekker wandelen in de bossen, uitwaaien op het strand of lekker genieten in onze eigen tuin. Vroeger waren we in de tuin vooral bezig met het verzorgen van de planten, het snoeien van struiken en bomen, of het maaien van het gras. Er werd wel eens een houten schuurtje en een schutting neergezet, maar dat was het dan ook wel.

De tuin van nu

Tegenwoordig besteden we veel meer aandacht aan onze tuin, niet in de laatste plaats omdat de tuin tegenwoordig gezien wordt als een verlengstuk van het huis. Naast tuinieren gaan we ook lekker barbecueën met vrienden of familie, heerlijk luieren op een loungebank, of een beetje voetballen op het gazon. De tuinarchitecten zijn tegenwoordig ook niet meer te tellen en begrijpelijk, want het is een lucratieve business waar behoorlijk veel vraag naar is. Loungesets, hippe tuinverlichting, wanddecoraties, mooie vijvers, noem maar op, alles is mogelijk en de mogelijkheden zijn zo bijna onbeperkt. En ook door de vele tuinprogramma’s op de televisie raken steeds meer mensen geïnspireerd en willen iets moois van hun tuin maken. En waarom ook niet? Een mooi ingerichte tuin waar u heerlijk kunt werken, eten, borrelen, enz., kan een perfect verlengstuk worden van uw woning. En met een mooie schutting en/of bomen is ook uw privacy nog eens gegarandeerd. Met de juiste gereedschap en onderdelen kun je veel zelf in je tuin uitvoeren.

Veranda in de tuin

Wat ook bijzonder mooi kan zijn is een houten veranda in de tuin. Dat kan een veranda zijn aan uw huis of gewoon een losse veranda ergens in de tuin. Denk aan de westerns van vroeger waar je veel huizen tegenkwam met mooie houten veranda’s met krakende vloerdelen. De man of vrouw des huizes zat dan rustig in zijn of haar schommelstoel te genieten van de zonsondergang met een prachtig uitzicht over de prairie. Een houten veranda aan uw huis heeft iets romantisch, het is sfeer verhogend en bovendien een soort uitbouw aan uw woning. En het voordeel is dat u door de overkapping een dak boven uw hoofd heeft, daardoor zit u buiten en toch beschut. Gaat het regenen of wat waaien dan kunt u lekker blijven genieten van uw tuin in een heerlijke loungestoel op uw veranda. Wat wil een mens nog meer? In feite kunt u met een veranda een complete woonkamer voor buiten creëren met een loungebank en een tafel.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/