Veiligheid in huis en tuin

2 april 2020 admin wonen

anti-inbraak
Woninginbraak en brand in uw woning voorkomen? Veiligheidsmaatregelen voor inbraak- en brandpreventie om inbraken en brand in uw woning te voorkomen zijn van belang om veiligheid voor u, uw woning en eigendommen te bevorderen. Dagelijks zijn er circa 250 woninginbraken per dag en een gelijk aantal brandmeldingen, waarbij de opgeroepen wordt tot hulp van de brandweer. Niet meegerekend het aantal inbraak- en brandmeldingen waarvan geen meldingen worden gedaan. Naar schatting ligt het percentage in beide gevallen circa tien procent hoger. In de randstad komt het vaakst een brand of inbraak voor, logisch aangezien dit stedelijk gebieden zijn die het dichtbevolkt zijn. Gedurende winterperiode, en met name de feestdagen zoals de kerstdagen, nieuw- en oudejaarsdag, komen de meeste woninginbraken en brandmeldingen. Inbraken of brand in uw woning hebben niet alleen materiële schade als gevolg, maar vaak ook emotionele schade aangezien het gevoel van veiligheid is aangetast. Bij brand geldt ook lichamelijk letsel of gezondheidsklachten als schadelijk gevolg. Daarom wilt u er alles aan doen om dit te voorkomen. Welke maatregelen kunt u nemen om inbraak- en brand te voorkomen?

Inbraakbeveiliging

Heeft u al een alarmsysteem voor uw huis? Veel woningen hebben dit niet. Het meest gebruikte argument hiervoor zijn de hoge kosten. Feitelijk hoeft een anti-inbraaksysteem niet veel geld te kosten. Voor een paar honderd euro heeft u al een gecertificeerd alarmsysteem uitgerust met meerdere sensoren. Het systeem is eenvoudig zelf te installeren, waardoor hoge kosten van een installatie door een technische expert onnodig is. Het zelfde geldt voor camerabeveiliging, betaalbaar en zelf eenvoudig te installeren. Het meest populair zijn IP camera’s. IP staat voor Internet Protocol, ofwel een IP camera kan beelden doorschakelen naar een device dat verbonden is met het internet. Denk aan een computer, tablet of smartphone. Ben je niet thuis en staat er iemand voor de deur? Op dat moment krijg je direct de camerabeelden doorgeschakeld naar bijv. uw smartphone. Op deze manier kunt u beoordelen of de politie ingeschakeld moet worden.

Brandbeveiliging

Een brandmelder is onmisbaar voor elk huishouden. Voor z’n honderd euro heb je een set brandmelders. Bij rook gaat er een alarm. Hang de brandmelder dus niet op boven het gasfornuis. Een brandblusser en branddeken zijn twee andere onmisbare hulpmiddelen bij brand. Niet te vergeten een EHBO kit met de nodige hulpmiddelen om een brandwond, door bijv. kokend water op gepaste wijze te verzorgen.

Comments are currently closed.


  • Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/